سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دوستی پادشاهان و خیانتکاران، کمتر می پاید [امام علی علیه السلام]
بیستجان لنجان
 
خوش بو بودن زن و مرد در سطح جامعه و نظر اسلام

گل

 به گزارش جهان، محمد لطفی زاده در وبلاگ "منبر اینترنتی" نوشت: 
عطر زدن و خوش بو ساختن از سنت های پیامبران است و این همان روایتی است که از امام صادق علیه السلام به ما رسیده که برابر میزان الحکمة جلد ششم صفحه 515 فرموده‌اند : عطر زدن از سنت‎های پیامبران است. 
 
نتیجه آنکه وقتی شما خود را خوش‎بو می‎کنید از سنت پیامبران الهی پیروی کرده‎اید و به همین دلیل هم پاداش می‎برید. نمونه‎ای از این پاداش آن است که امام صادق علیه السلام به نقل اصول کافی، جلد ششم صفحه 511 فرموده‎اند : یک نماز با بوی خوش از هفتاد نماز بدون بوی خوش برتر است. 
 
در اسلام نه تنها به خوش بو ساختن توصیه و تأکید شده بلکه از ترک آن هم نهی شده‎ایم. امام رضا علیه‎السلام به نقل عیون اخبار الرضا علیه السلام جلد دوم صفحه 252 فرموده‎اند : شایسته نیست بر مرد که هر روز خود را خوش بو نکند و اگر نتوانست یک روز در میان این کار را انجام دهد و اگر باز هم نتوانست هر جمعه این کار را انجام دهد و خوش بو ساختن جمعه به جمعه را ترک نکند. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله الگوی اخلاقی و رفتاری ما هستند و وقتی به نقل وسایل الشیعه جلد دوم صفحه 146 در روایت است که ایشان بیش از غذا و مواد خوراکی برای عطر هزینه می‎فرمودند تکلیف ما روشن است. 

 
حالا سؤال اینجاست که زنان هم مشمول خوش بو ساختن خود هستند؟ پاسخ مثبت است. زن در خانه و در برابر محارم بخصوص همسرش باید بهترین زینت‎ها را استفاده کند و خوش بوترین عطرها را بکار ببرد اما در برابر نامحرم برای زن استثنایی وجود دارد. 
 
در اسلام اصل در اجتماع و مراودات اجتماعی عدم تحریک است و لذا خوش‏بو بودن زن اگر سبب تحریک یا جلب توجه نامحرم شود حتماً از نظر اسلام عملی غیرقابل قبول است. 
 
این به معنای آن نیست که زن نمی‎تواند در جامعه آراسته و پاکیزه باشد بلکه عطر زدن محرک که زینت محسوب می‎شود برای زنان در سطح جامعه مجاز نیست و در این باره روایات تندی هم وجود دارد. 
 
به نقل وسایل الشیعه جلد 14 صفحه 114، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرموده‎اند : هر زنی که خود را خوش بو نماید (برای غیرشوهرش) و از خانه خارج شود تا زمانی که برمی گردد مورد لعن قرار می‎گیرد (لعنت می‎شود) 
 
در کتاب شریف الکافی جلد 11 صفحه 163 از پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله نقل شده که فرموده‎اند : اگر زنی خود را معطر سازد (برای غیر شوهرش و بیرون از خانه) نمازش قبول نمی‎شود تا اینکه از آن بوی خوش همانطور که برای جنابت غسل می‎کند غسل نماید (نه به نیت جنابت). 
 
همین است که در رساله توضیح المسائل مراجع معظم یکی از غسل های مستحب، غسل زنی است که برای غیرشوهرش عطر زده است! 
 
این موارد نشانه اهتمام اسلام به حفظ عفاف در سطح جامعه است. حالا واقعاً وضعیت امروز جامعه ما با این سبک زندگی چقدر سازگار است؟ 
 
والحمد لله رب العالمین


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط خدادادموذنی بیستگانی 93/7/11:: 8:12 صبح     |     () نظر
درباره

بیستجان لنجان

وضعیت من در یاهـو
خدادادموذنی بیستگانی
ای آفتاب عشق و عدالت شتاب کن باز آ قنوت باغچه را مستجاب کن این خاک تشنه بی‌تو به باران نمی‌رسد باغ خزان زده به بهاران نمی‌رسد خورشیدی و زمین و زمان در مدار توست مولای من بیا که جهان بی‌قرار توست تنها تو منجی بشر و آدمیتی اصلاً تویی که فلسفه‌ی خاتمیتی تو سِرّ سجده‌های ملائک بر آدمی تو رازِ سر به مُهرِ سحرهای عالمی ماتمکده‌ست کعبه‌ی بی‌تو، خلیل عشق چشمان توست کعبه، بیا ای دلیل عشق با صد هزار جلوه‌ی مشهود می‌رسی با نغمه‌ی الهی داوود می‌رسی موسی شدی و طور به سویت شتافته‌ست نیل است که به شوق تو سینه شکافته‌ست سیمای تو ز یوسف مصری ملیح‌تر همراه تو مسیح و تو از او مسیح‌تر آیات حسن و فضل و کمال تو بی‌حد است خوی و خصال تو همه عین محمد است همراه توست معجزه‌های محمدی داری به روی شانه عبای محمدی مولا بیا به دین بده روح دوباره‌ای با ذوالفقار فتح، شکوه دوباره‌ای برپاست نهروان و جمل‌های دیگری بیت الحرام و لات و هُبَل‌های دیگری هر سنگ را نگاه تو سجّیل می‌کند یا هر پرنده را چو ابابیل می‌کند باز آ که دست ظلم و ستم را قلم کنی باز آ که باز عدل علی را علم کنی باز آ که در مدینه قیامت به‌پا شود صحن و سرای حضرت زهرا بنا شود در چشم تو شکوه الهی خلاصه است صلح و جهاد تو همه عین حماسه است در هر نگات نور خدا موج می‌زند امید سیدالشهدا موج می‌زند آمیزه‌ی صلابت و احساس دیدنی‌ست در قامتت رشادت عباس دیدنی‌ست سمت تو آب‌های روان سجده می‌کنند بر خاک پات مُلک و مکان سجده می‌کنند بی‌انتهاست نامتناهی‌ست علم تو آئینه‌ی علوم الهی‌ست علم تو تا واژه واژه‌ات ملکوت حقایق است در هر نگات جلوه‌ی صد صبح صادق است داری به دوش پرچم باب الحوائجی در دست توست خاتم باب الحوائجی چشم رئوف توست بهشت برین ما نور ولایتت شده حصن حصین ما دلبستگی به رحمت تو در نهاد ماست پلکی بزن، نگاه تو باب المراد ماست شوق تو در هدایت ما بی‌نهایت است چشمان روشن تو چراغ هدایت است برپا شده‌ست در دل عالم چه محشری دیگر بتاب ماه خدا! یابن عسکری من تشنه‌ی نگاه توأم أیها العزیز دلتنگ روی ماه توأم أیها العزیز تا کی نصیب ماست «اَرَی الخَلق» و «لا تُری» کی می‌شود نوای «اَنا المَهدی» تو را … از سمت کعبه بشنوم ای جانِ جانِ جان «عَجّل عَلی ظُه
صفحه‌های دیگر
لینک‌های روزانه
لیست یادداشت‌ها
پیوندها
آرشیو یادداشت‌ها
آهنگ وبلاگ